Pix4DFields
Pix4DFields


PIX4Dfields nedir?


PIX4Dfields, Pix4D firmasının bir ürünüdür. Havadan yapılan yetiştirilen ürün analizi ve hassas tarım  süreçlerine özel geliştirilmiş bir tarımsal haritalama yazılımıdır. 


PIX4Dfields'ın en son sürümü için bu linke başvurun: PIX4Dfields'ı indirin


PIX4Dfields nasıl çalışır?


PIX4Dfields, hızlı işleme için optimize edilmiş, doğrudan ortomozaik fotogrametri tekniğini kullanır. PIX4Dfields, bu özel alana odaklanarak 

diz üstü bilgisayar ile sahadayken ve internete erişim yokken dahi anında analiz yapılmasını mümkün kılarak, çok kısa sürede işlenen yüksek kaliteli haritalar oluşturulmasını sağlar.


PIX4Dfields'ı nasıl deneyebilirim?


Sınırlı dışa aktarma işleviyle birlikte PIX4Dfields'ı 15 gün boyunca ücretsiz olarak deneyimleyebilirsiniz.


Mevcut PIX4D kullanıcıları:


İndirme sayfasından PIX4Dfields'ı indirinMevcut kimlik bilgilerinizle giriş yaparak PIX4Dfields'ı ücretsiz olarak test edebileceksiniz.


Yeni PIX4D kullanıcıları:


Bir PIX4D kullanıcı hesabı oluşturmak için kayıt sayfasına gidin. Tamamlandığında, yazılımı ve demo veri kümelerini indirebileceğiniz PIX4Dfields indirme sayfasına yönlendirileceksiniz.


PIX4Dfields, macOS ve Windows için kullanılabilir mi?


Evet, PIX4Dfields hem macOS hem de Windows için kullanılabilir.


Aynı hesapla kaç bilgisayar kullanılabilir?


Her PIX4Dfields lisansı bir PIX4D hesabına bağlıdır. PIX4Dfields aynı anda bir bilgisayarda çalışabilir, ancak lisans değişkendir ve herhangi bir sayıda bilgisayarda oturum açmak için kullanılabilir.


PIX4Dfields'ın giriş ve çıkışları diğer PIX4D yazılımlarıyla uyumlu mu?


Evet, PIX4Dmapper'dan (ve diğer yazılımlardan) PIX4Dfields'a dışa aktarımlar ve bunun tersi de mümkündür.


PIX4Dfields lisanslarının fiyatı ve türü nedir?


PIX4Dfields, aylık, yıllık ve kalıcı lisanslarla sunulur. Daha fazla bilgi için lütfen arayın; 05304012526



PIX4Dfields'ı internet bağlantısı olmadan kullanabilir miyim?


Evet, PIX4Dfields, cloud veya internet bağlantısı gerekmeden görüntüleri yüksek çözünürlüklü haritalara dönüştürebilmek için özel olarak tasarlanmıştır. Ancak yeni bir bilgisayarda kullanmadan önce lisansınızı etkinleştirmeniz gerekeceğini unutmayın. Internete bağlıyken Pix4D hesabınıza giriş yapın (veya yeni bir tane oluşturun) ve PIX4Dfields'ı kullanabilmeniz için bir lisans seçin. Yazılım, bu lisansı süresi dolana kadar bilgisayarınızda saklar, böylece çevrimdışı çalışabilirsiniz.


Hangi kameralar PIX4Dfields'de desteklenir?


PIX4Dfields, RGB ve multispektral görüntüleri ile MicaSense Altum sensörün termal bandını işleyebilir. Desteklenen kameraların bir örneğini ve tam veritabanını içeren bir liste burada bulunabilir: PIX4Dfields destekli kameralar.


Not: PIX4Dfields listesinde bir RGB veya multispektral kamera desteklenmiyorsa dahi, kamera parametrelerine sahip bir dosya sağlanmışsa veri kümesini işlemek yine de mümkündür.                      

     

Daha fazla bilgi için: PIX4Dfields için kullanıcı tarafından sağlanan kamera parametre dosyası


PIX4Dmapper ve PIX4Dfields'ta oluşturulan bir harita arasındaki fark nedir?


PIX4Dmapper, haritalar oluştururken irtifadaki hassas yerel değişiklikleri hesaba katarken PIX4Dfields, daha genel bir zemin modeli kullanarak, araziyi temsil etmek üzerine optimize edilmiştir. Haritalarınızda çok fazla üç boyutlu yapı varsa, PIX4Dmapper üç boyutlu yapıya sahip alanlar için daha doğru sonuçlar verecektir. Ancak PIX4Dfields, çevredeki herhangi bir tarla veya bağ/bahçe için yine iyi sonuçlar verecektir.


 

PIX4Dfields, PIX4Dmapper ile aynı radyometrik düzeltme modülünü içeriyor mu?


Her iki ürün de ayrı giriş görüntülerini düzeltmek için aynı radyometrik düzeltme modülünü kullanır. PIX4Dfields, görüntüleri bir ortomozaik olarak birleştirmek için farklı (daha hızlı) bir yöntem kullanır. Daha fazla bilgi için: PIX4Dfields’ta radyometrik düzeltme


PIX4Dfields'ın geometrik doğruluğu nedir?


Veri setine bağlıdır. PIX4Dfields hızlı işleme özelliği zeminde iyi sonuçlar verir. Ancak binalarda ve yer üstündeki diğer yapılarda daha doğru işleme seçeneleri önerilir. Bu seçenek, daha doğru bir ortomozaik ile birlikte oldukça ayrıntılı bir yüzey yükseklik modeli oluşturacaktır.


Kesin doğruluk: Arazi özelliklerinde doğruluk, ortalama GSD'nin 1-3 katı veya kameranın GPS doğruluğundan hangisi daha yüksekse o kadardır.


Göreceli doğruluk: Arazi özelliklerinde doğruluk, çıkış ortomoziğinin ortalama GSD'sinin 1-3 katıdır.


PIX4Dfields ve PIX4Dmapper'da oluşturulan sayısal yüzey modeli (DSM) arasındaki fark nedir?


Her iki sayısal yüzey modeli (DSM’ler), Pix4D yazılımıyla oluşturulan çıktılarken, her biri yazılımın oluşturulduğu endüstriye daha özeldir.


PIX4Dmapper'da oluşturulan DSM ile, tercih ettiğiniz GIS iş akışına hazır olarak, yer üstü nesneler ile beraber veya değil, her pikselin doğru yükseklik değerini alabilirsiniz.


PIX4Dfields'ta oluşturulan DSM'ler araziyi tarar ancak binaları ve diğer dikey yapıları temsil etmede daha az doğruluk sağlar. Sulama değişkenliğini ele alırken ve erozyona eğilimli alanları tespit ederken yararlı araçlardır ancak yüksek çözünürlüklü kullanım için tasarlanmamışlardır. PIX4Dfields’ta oluşturulan DSM'nin kesin yüksekliği, görüntü elde ederken sağlanan GPS verilerinin kalitesine bağlı olacaktır.


Hızlı ve doğru işleme arasındaki farkı tam olarak anlamak için lütfen İşleme seçeneklerine bakın.


PIX4Dfields termal görüntüyü işler mi?


PIX4Dfields, yalnızca MicaSense Altum veya MicaSense Altum PT ile Sentera 6x sensör modelinin termal bantlarını işleyebilir.


Bölgelemede bölgelerin birbirinden önemli ölçüde farklı olup olmadığına nasıl karar verirsiniz?


PIX4Dfields, seçtiğiniz sınıf sayısına göre bölgeleri otomatik olarak hesaplar. Bölgeler, benzer değerlere sahip alanların birlikte kümelenmesine dayanmaktadır.


PIX4Dfields'deki varsayılan koordinat sistemi nedir?


Varsayılan koordinat sistemi, karşılık gelen Evrensel Enlem Merkatör (UTM) bölgesidir (veri WGS84).


PIX4Dfields’ta çıktılarımın bir raporunu oluşturabilir miyim?


Çıktılarınızın bir PDF raporunu oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için üst çubuğunuzdaki dışa aktarma düğmesine gidin ve dışa aktarma türünü seçmeniz yeterlidir. Ardından PDF raporunda görüntülemek istediğiniz tüm verileri dahil edin ve dışa aktara tuşuna basın.


PIX4Dfields katmanlarını bir çiftlik yönetim sistemine yükleyebilir miyim?


Bir "shape dosyası" olarak değişken oranlı gübre uygulaması için bölgeleme ve reçete haritalarını bir traktör ekranına aktarmak mümkündür.


Daha fazla bilgi için: Bir traktöre değişken oranlı uygulama haritası nasıl aktarılır.


Not: Orthomozaik, Dijital Yüzey Modeli ve Indeks haritaları gibi PIX4Dfields çıktıları, GeoTIFF dosyası olarak dışa aktarılır. PIX4Dfields girişler ve çıktılar başlığına göz atın. Farklı Çiftlik Yönetim Sistemleri GeoTIFF dosyalarını desteklemektedir. Desteklenen formatlar için lütfen Çiftlik Yönetim Sisteminize başvurun.


Deneme lisansları için dışa aktarma işlevi sınırlı mı?


Evet, dışa aktarma işlevi yalnızca ticari lisanslar için kullanılabilir. Bu nedenle, deneme süresi boyunca PIX4Dfields sonuçlarını dışa aktarmak mümkün değildir. 


Gelecek Gelişmeler


PIX4Dfields, özellikle kullanıcı geri bildirimlerimize dayalı olarak yeni özellikler geliştirecek ve uygulayacaktır. Bu sürekli gelişme ile, yazılımımızda tarım için daha iyi kararlar alımına dönüşecek güncellemeler bekleyebilirsiniz. Yeni özelliklerimiz ve güncellemelerimizden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize katılabilirsiniz.


Ürünle ilgili geri bildirimi buradan sağlayabilirsiniz: Px4Dfields Özellik Talebi



Pix4DFields
Smart Soil Tarım Teknolojileri Ltd. Şti., Smart Soil
4 Temmuz, 2022
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
Bitkisel İndeksler
Kullanım Alanları